Zenica tuguje: Sloboda poslala Čelik u Prvu ligu Federacije

Zeničani ispali

Zenica tuguje: Sloboda poslala Čelik u Prvu ligu Federacije

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Zenički Čelik ispao je iz Premijer lige BiH. Porazom od Slobode na Bilinom polju u 8. kolu Lige za opstanak (0:2) izgubili sve nade u opstanak i od naredne sezone ih gledamo u nižem rangu.

Čelik je pod imperativom pobjede dočekao Slobodu. Trebala su im tri boda za kakvu-takvu nadu u opstanak, ali do nje na kraju nisu došli i u narednoj sezoni će igrati u Prvoj ligi Federacije.

Domaći su krenuli ofanzivno prema golu Slobode. Stvorili su nekoliko šansi na otvaranju, ali do gola nisu mogli.

Zato je Sloboda svoje šanse iskoristila. U 16. minuti gosti golom Salihovića dolaze do vodstva od 0:1 nakon sjajnog ubačaja iz kornera.

Potom je Muminović fantastično odbranio zicer Nikolića, da bi kazna za ovaj promašaj stigla u 22. minuti. Todorović se prošetao kroz odbranu, ubacio je za Bekića koji pogađa za 0:2.

Do kraja prvog poluvremena još nekoliko šansi na obje strane. Golova nije bilo, ali je u 40. minuti Kouadio isključen nakon što je laktom udario Rustemovića i domaći su ostali sa igračem manje.

Nastavak donosi još nekoliko šansi na obje strane. Međutim, rezultat se nije mijenjao, pa je do kraja ostalo 0:2.

Sloboda je tako osigurala opstanak, a Čelik će od naredne sezone igrati u Prvoj ligi Federacije.

Liga za opstanak, 8. kolo:

Čelik - Sloboda 0:2 (Salihović 16', Bekić 22')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ČELIK: Karajbić, Bevab, Šantić, Pandža, Nikolić, Livančić, Karamatić, Kadrić, Anđušić, Šišić, Đelmić.

SLOBODA: Muminović, Terzić, Salihović, Rustemović, Todorović, Bekić, Smajić, Osmanagić, Husić, Ivetić, Ignjatović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Odmut
Hahahahahahahahahahahahaha,..ne vratili se vise nikad.Umrite klosari zenicki mami vam ga nabijemo svi skupa.Fuade kralju nas,..povedi nas dalje.Kraljuuuuu,...
12 12
Odmut
Fuade dozivotni kralju zenice,..mi te pratimo i volimo ko Boga.
11 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi