Zenit deklasirao Spartak u Moskvi

Ruska Premier liga, 18. kolo

Zenit deklasirao Spartak u Moskvi

Edmir Škorić

U jednom od derbija 18. kola ruske Premier lige Zenit je u Moskvi deklasirao domaći Spartak rezultatom 4:1.

Nedavna promjena na klupi Spartaka nije donijela poboljšanje u igri moskovske momčadi, koju je danas u potpunosti nadigrao tim iz St. Petersburga.

 

Briljirala su pojačanja u redovima Zenita. Hulk je pogodio u 21. minuti, a Belgijanac Axel Witsel u 41. i 71. minuti. U 78. minuit za goste je pogodio Roman Širokov, dok su utješne golove za Spartak postigli Artem Dzyuba i Emmanuel Emenike.

Treba dodati da je Spartak kraj utakmice dočekao s devetoricom nogometaša na travnjaku. Isključeni su Pareja u 69. minuti, odnosno Insaurralde u 92.

 

Zenit se sada bodovno izjednačio s drugoplasiranim Anžijem i lideru CSKA Moskvi se primakao na tri boda. Naravno, Anži i CSKA tek imaju odigrati svoje utakmice 17. kola.

 

Ruska Superliga, 18. kolo:

Spartak - Zenit 2:4 (Dzyuba 26, Emenike 81/ Hulk 21, Witsel 41, 71, Širokov 78)

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.