Zenit juriša ka tituli

Tim iz St. Petersburga savladao Lokomotiv

Zenit juriša ka tituli

Edmir Škorić

U derbi susretu 19. kola ruske Premijer lige, Zenit je u Moskvi, kao gost, savladao Lokomotiv rezultatom 0:3. Ovom pobjedom se tim iz St. Petersburga učvrstio na prvom mjestu.

Zenit je do vodstva došao u 16. minutu, kada je Danny pogodio nakon brzo izvedenog slobodnog udarca gostiju. Potom je uslijedio period mirne igre, a u 55. minutu je sudija isključio Torbinskiyevog u redovima domaćih.

Desetak minuta kasnije, Aleksandar Bukharov je izbjegao ofsajd zamku odbrane Lokomotiva, te sa nekih sedam metara loptu plasirao pored nemoćnog domaćeg golmana. Konačnih 0:3 postavlja Roman Shirokov u 77. minutu, sjajnim udarcem sa oko  18 metara.

Lokomotiv u narednom kolu ponovo igra na svom terenu, a ugostit će CSKA u gradskom derbiju. I Zenita očekuje susret pred svojim navijačima, kada će ugostiti TOM Tomsk.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.