Zenit nastavlja s pobjedama

Premier liga Rusije, 12. kolo

Zenit nastavlja s pobjedama

Edmir Škorić

Danas su odigrane tri utakmice 12. kola ruske Premier lige. Vodeći Zenit slavio je kod Alania Vladikavkaza (1:3), domaći trijumf ostvario je Rubin nad Samarom (3:0), dok su bodove podijelili Sibir i moskovski Dinamo (2:2).

Vodeći Zenit igra sve bolje kako prvenstvo odmiče. Danas su izabranici Luciano Spalletija bez većih problema salvadali Alaniju u Vladikavkazu rezultatom 3:1.

Tim iz Saint Petersburga je posao obavio nakon nepunih 40 minuta igre. Shirokov (penal), Bystrov i Lazović su bili strijelci za Zenit, a Ivanov je u 79, minuti postigao utjehe vrijedan pogodak za bivši klub Zajka Zebe, inače trenutnog igrača FK Željezničara.

Trećeplasirani Rubin je u Kazanu sa 3:0 savladao Samaru. Golove za Kazance postigli su Kasaev, Bukharov i Ryazantsev (penal).

Sibir Novosibirski je kao domaćin remizirao sa Dinamom iz Moskve. Kombarov je goste doveo u vodstvo nakon svega sedam minuta igre, ali su domaći početkom drugog dijela preko Shevchenka poravnali na 1:1. Doduše, nije riječ o bivšoj legendi Milana - Andriy Shevchenku.

Fernandez je vratio vodstvo Dinamu u 68. minuti, a desetak minuta prije kraja Nagibin pogodio za konačnih 2:2.

U toku je susret FK Rostova i Spartaka iz Moskve, a sutra se još sastaju:

CSKA - Saturn M.
Amkar - Tomsk
Lokomotiv - Anzhi M.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.