Zenit pobjedom nad CSKA zasjeo na prvo mjesto

Zenit pobjedom nad CSKA zasjeo na prvo mjesto

Odigrana je druga utakmica trećeg kola Premier lige Rusije. Sastali su se veliki rivali, moskovski CSKA i Zenit iz St. Petersburga.

Gosti su bili uspješniji te su slavili sa 1:3.

 

Zenit je rano poveo. U desetoj minuti strijelac je bio Semak. Samo tri minuta kasnije, sviran je i penal za Keržakova, kog je on realizovao za vodstvo svoje ekipe od 0:2. Ipak to nije bilo sve za prvo poluvrijeme. Strijelac prvog pogotka, Semak je ponovo pogodio u 32. minuti za sada već visokih 0:3 u korist ekipe iz St. Peteresburga. Katastrofalno prvo poluvrijeme ekipe CSKA, ublažio je donekle svojim pogotkom u 43. minuti Keisuke Honda.

 

 

U drugom poluvremenu ništa se značajnije nije dešavalo, a trener Zenita, Luciano Spalletti izvršio je sve tri izmjene te je utakmicu rutinski zatvorio.

Zenit je ovom pobjedom zasjeo na prvo mjesto na tabeli sa maksimalnih devet bodova dok su Moskovljani na 12. poziciji sa tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.