Zenit prvak, CSKA i Rubin u Ligi prvaka

Okončana sezona u Rusiji

Zenit prvak, CSKA i Rubin u Ligi prvaka

Edmir Škorić

Danas je kompletirano prvenstvo ruske Premier lige. Od ranije je poznato da je Zenit prvak, u Ligu prvaka će i Rahimićev CSKA, u kvalifikacije za Ligu prvaka Rubin, dok će se Spartak i Lokomotiva zadovoljiti Ligom Evrope.

Zenit je još prije dva kola osigurao naslov prvaka, pa su Spallettijevi izabranici odigrali formalnu utakmicu pred svojim navijačima sa Samarom. Susret je okončan bez pobjednika, s nepopularnih 0:0, iako su gosti imali igrača više od 59. minute jer je kod Zenita zbog dva žuta kartona isključen Meira.

Istim rezultatom je Rahimićev CSKA okončao gostovanje kod Amkara. U derbi-susretu 30. kola, Lokomotiva Moskva i Rubin iz Kazana odigrali su, također, 0:0. Rubin će u kvalifikacije za Ligu prvaka, a Lokomotiva u Evropsku ligu, baš kao i moskovski Spartak koji je remizirao u gradskom okršaju sa Dinamom (1:1).

Saturn bivšeg bh. reprezentativca Marka Topića ostao je na desetom mjestu, a danas je na domaćem terenu remizirao sa Alaniyom koja se oprostila od društva najboljih. Gosti su poveli preko Ivanova, ali je Zelao u 32. pogodio za konačnih 1:1. Topić je u 29. minuti zaradio i javnu opomenu, a odigrao je skoro čitav susret. Zamijenjen je u posljednjoj minuti utakmice.

Posljednjeplasirani Sibir uspio je za kraj osvojiti jedan bod, odigravši 1:1, kao gost, sa Terekom. Tomsk je sa 3:1 bio bolji od Rostova našeg internacionalca Merseda Ahmetovića. Da nije sa 3:1 slavio kod Nalchika, vjerovatno bi Anzhi ispao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.