Zenit slavio na gostovanju kod Urala, Dinamo kod Ufe

Premier liga Rusije, 3. kolo

Zenit slavio na gostovanju kod Urala, Dinamo kod Ufe

Danas je nastavljeno takmičenje u ruskoj Premier ligi, a gostujuće pobjede zabilježili su Zenit i Dinamo Moskva.

Zenit iz St. Petersburga upisao je i svoj treći ligaški trijumf u isto toliko utakmica. Ovoga puta bili su bolji od Urala, kojeg su na gostovanju savladali sa 2:1. Strijelci za pobjednički tim bili su Hulk u 5. i Rondon u 74. minuti, dok je Acevedo bio strijelac jedinog gola za domaći tim u 36. minuti.

Dinamo iz Moskve je nakon nesretnog poraza od Spartaka danas savladao Ufu s rezultatom 2:0. Goste je u vodstvo doveo Samba u 31. minuti dok je tačku na i stavio Kevin Kuranyi pogotkom za 2:0 pola sata prije kraja. Dinamo sada ima 6 bodova.

Dodajmo na kraju da je u redovima Ufe cijeli susret odigrao naš internacionalac Haris Handžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.