Zenit slavio u Moskvi

Ekipa iz St. Petersburga sve bliže tituli

Zenit slavio u Moskvi

U osmom kolu play-offa za prvaka Rusije sastali su se moskovski Lokomotiv i Zenit St.Petersburg.

U prvom poluvremenu, nije bilo većih uzbuđenja, a vrijedi izdvojiti samo dosuđeni penal za domaće u 33. minuti. Izvođač najstrože kazne, Roman Pavlyuchenko nije bio precizan. Ostalo je 0:0.

U drugom poluvremenu nešto bolja igra na obje strane. U ekipi Zenita u igru je na poluvremenu umjesto Husztija ušao Andrej Arshavin. Do vodstva su gosti došli u 75. minuti. Strijelac za Zenit bio je Roman Shirokov.

Do kraja utakmice moskovska ekipa je pokušavala doći do poravnanja ali bez uspjeha. Luciano Spalleti je sa par rokada u svom timu, zatvorio sve prilaze golu.

Zenit je vodeća ekipa play-offa za šampiona i ovom pobjedom su korak bliže tituli šampiona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.