Zenit spreman platiti 48 miliona eura za Hulka

Žele Brazilca

Zenit spreman platiti 48 miliona eura za Hulka

Edmir Škorić

Portov napadač, Brazilac Hulk, dugo je vremena želja brojnih evropskih klubova. Jedan od tih je i ruski Zenit.

Iako se Hulk najviše spominjao kao ovoljetno pojačanje Chelseaja, o čemu su pisali engleski mediji, sada je stigla vijest iz Rusije, prema kojoj klub iz St. Petersburga sprema dobru ponudu za Portovog napadača.

 

Navodno je Zenit spreman platiti čak 48 miliona eura za igrača koji trenutno nastupa sa Brazilom na Olimpijskim igrama u Londonu.

 

"Zainteresovani smo za Hulka, ali dosta toga ovisi o financijskim aspektima tog transfera. Interesuju nas još neki igrači", izjavio je trener Zenita Luciano Spalletti.

 

Nagađa se da bi kao dio transfera za Hulka put Porta krenuo Bruno Alves, no Spalletti ne želi pustiti Portugalca dok ne pronađe pravu zamjenu, a nije htio puno govoriti ni o Bugarinu Dmitriju Berbatovu, koji se spominje kao jedno od Zenitovih pojačanja.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.