Ženska reprezentacija BiH poražena u Danskoj

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Ženska reprezentacija BiH poražena u Danskoj

Ženska fudbalska reprezentacija BiH poražena je danas u Viborgu od Danske.

Nakon ostvarene dvije pobjede, izabranice Samire Hurem u trećem kvalifikacijskom meč za odlazak na Euro doživjele su poraz od Danske koja je nakon 90 minuta igre slavila s 2:0.

Do prednosti Dankinje su došle u 13. minuti golom koji je postigla igračica prezimena Pedersen, da bi u 68. minuti, ispostavit će se, konačnih 2:0 postavila Troelsgaard.

Naredni susret naša selekcija igra 8. oktobra u Palermu, ovoga puta protiv Italije.

Kvalifikacije za Euro 2021.

Danska - BiH 2:0

Danska: Katrine Abel, Emma Snerle, Rikke Sevecke, Sanne Troelsgaard, Nadia Nadim (79. Stine Larsen), Pernille Harder, Nicoline Sørensen (68. Nanna Christiansen), Rikke Madsen (46. Mille Gejl), Sara Thrige Andersen, Stine Pedersen, Sofie Svava. Selektor: Lars Sondergaard.

BiH: Dijana Haračić, Valentina Šakotić (69. Minela Gačanica), Nikolina Dijaković, Melisa Hasanbegović, Marija Aleksić, Eldina Ahmić (79. Nikolina Vujadin), Milena Nikolić, Dajana Spasojević (90. Marija Damjanović), Selma Kapetanović, Azra Hamzić, Amela Kršo. Selektorica: Samira Hurem.

Top Komentari

Chupy
Nesto novo za nase?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi