Žestoke kazne sudijama Čuiću i Obradoviću

Zbog lošeg suđenja na Grbavici i u Lukavici

Žestoke kazne sudijama Čuiću i Obradoviću

M. Šljivak

Komitet za suđenje NSBiH žestoko je kaznio sudije Tomislava Čuića i Darka Obradovića zbog propusta u suđenju.

Tomislav Čuić, koji je sudio meč između Slavije i Čelika, neće suditi do kraja jesenjeg dijela sezone, zbog pogrešno dosuđenog kaznenog udarca za domaće. Istu kaznu je dobio i posmatrač suđenja na ovom meču Dragan Anđelić.

Također, kaznu je dobio i sudija Darko Obradović, koji je sudio meč Kupa BiH između Željezničara i Krupe.

On također neće suditi do kraja jesenjeg dijela sezone, a istu kaznu je dobio i posmatrač Izet Čejvanović.

Kazne koje je odredio Komitet za suđenje:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica 9. Kola BHTPL: FK Slavija -NK Čelik – zbog propusta u suđenju (nedosuđeni kazneni udarac za NK Čelik i pogrešno dosuđeni kazneni udarac za FK Slavija), sudija Tomislav Čuić i posmatrač suđenja Dragan Anđelić se kažnjavaju nedelegiranjem do kraja jesenjeg dijela prvenstva (8 kola).

Utakmica 1/16 finala Kup-a BiH: FK Željezničar-FK Krupa – zbog propusta u suđenju (pogrešno dosuđeni kazneni udarac za FK Željezničar), sudija Darko Obradović i posmatrač suđenja Izet Čejvanović se kažnjavaju nedelediranjem do kraja jesenjeg dijela prvenstva (8 kola), dok se drugi asistent suđenja Asmir Budimlić kažnjava nedelegiranjem za jedan ciklus.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.