Zhirkov: Moj prvi izbor je Barcelona
Zhirkovu Barca prioritet...

Zhirkov: Moj prvi izbor je Barcelona

Edmir Škorić

Igrač moskovskog CSKA nije htio odbaciti mogućnost da ovog ljeta završi u zapadnom dijelu Londona, tačnije Chelseau, no njegov prioritet je španjolska Barcelona. Osim tuga, Rus želi da redovito igra, u kojem god klubu završio.

Saigrač našeg Elvira Rahimića u CSKA Moskvi je, Yuri Zhirkov, ovog ljeta bi mogao napustiti redove kluba, te rusku prijestolnicu zamijeniti sa onom u Engleskoj.

Bez obzira što je demantovao izvještaje koji su navodili kako je u pregovorima sa londonskim Chelseaom, Zhirkov ne odbacuje tu mogućnost, no njegov primarni cilj je evropski klubski prva Barcelona.

"Radije bih se pridružio Barceloni, ali to ne znači da automatski odbijam Chelsea. Trebao bih ponovo naglasiti da postoji razlika između igrnaja za neki klub i sjediti na klupi u tom klubu. Ako bi sjedio na klupi, onda ne bih ni prešao u Barcelonu", riječu su ruskog reprezentativca.

Zhirkova od ranije, piše Sport Express, želi i AC Milan, pa igrač priznaje kako bi bilo teško birati između Milana i Barce.

"To će ovisiti o ugovoru. Uz sve ostale koji su jednaki, ja bih možda najprije otišao u Barcelonu, jer to je grad kojeg jako volim i imam puno prijatelja tamo. Međum, mi govorimo o nečemu što je dug put od sadašnje stvarnosti."

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.