Zidaneov sin bira između Francuske, Španije i Alžira

Enzo dobio poziv Francuza

Zidaneov sin bira između Francuske, Španije i Alžira

Edmir Škorić

Mladi veznjak Enzo Zidane, sin legendarnog francuskog nogometaša Zinedinea Zidanea, dobio je poziv u U-19 reprezentaciju Francuske.

Enzo ima dvojno državljanstvo, pa može da bira između Španije i Francuske, no zasad je bliži Tricolorima, a očito da je na to utjecao njegov otac, proslavljeni igrač Reala koji je nastupao za Francusku.

Zidane mlađi je od 2004. u Realovoj akademiji. Pozvan je na trodnevni kamp U-19 francuske reprezentacije, te još može birati hoće li igrati za Francusku, Španiju, pa čak i Alžir, gdje mu je otac rođen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.