Žigić četiri godine u Birminghamu

Srbijanski reprezentativac Španiju zamijenio Engleskom

Žigić četiri godine u Birminghamu

Reprezentativac Srbije, Nikola Žigić, od danas je novi član Birmingham Cityja. Nikola je jutros obavio ljekarski pregled u Birminghamu, a kako je sve bilo uredu potpisao je ugovor na četiri godine.

Valencia će na ime obeštećenja dobiti 7 miliona eura koje će uložiti u dovođenje novog napadača. Prvi na listi želja su Roberto Soldado iz Getafea i Sergio Garcia iz Betisa, a spominje se i Aritz Aduriz iz Mallorce.

Nikola Žigić je ove sezone ponovo zaigrao u onoj formi u kojoj je bio prije nekoliko sezona kada je u dresu Racinga bio jedan od najboljih strijelaca Primere. Zbog jajnih igara ponovo je privukao pažnju mnogih klubova na sebe, ali se bivši napadač Crvene zvezde odlučio za prelazak u Premiership, u redove Birminghama, koji je ove sezone bio jedno od najprijatnijih iznenađenja engleske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti