Žigić: Cilj je opstanak

Žigić: Cilj je opstanak

Carling kup je osvojen, slavlje je nevjerovatno ali se Nikola Žikić, junak Birmingem Citya trudi da ostane pribran i fokusiran na ono što bi morao biti stvarni prioritet kluba. Po njemu je to definitivno opstanak u Premier ligi.

''Znam da će biti teško izboriti opstanak jer u ovoj ligi svako može pobjediti ili izgubiti od svakoga, kod kuće ili na strani, ali mi smo već pokazali hrabrost'', rekao je Žigić za Mondo te dodao:

''Pokazali smo ono najbolje kad je pred nama bio veliki izazov. Prevashodno moramo pobijediti West Bromwich koji nam je jedan od glavnih konkurenata u borbi za opstanak i tako ih gurnuti ka dnu tabele".

Srpski internacionalac nije siguran hoće li se u tom susretu naći u prvoj postavi trenera McLeisha ali ističe:

''Mcleish je taj koji odlučuje. On je šef i on snosi odgovornost. Meni preostaje da naporno radim i da na najbolji način iskoristim svaku minutu koju mi pruži''.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti