Žigić: Jovanović je za špansku Primeru

Žigić: Jovanović je za špansku Primeru

Edmir Škorić

Valencijin napadač Nikola Žigić komentarisao je nagađanja o dolasku njegovog sunarodnjaka Milana Jovanovića na Mestallu, tvrdeći da bi to bilo veliko pojačanje za Šišmiše.

Napadač Standard Liega i reprezentacije Srbije, Milan Jovanović, mogao bi uskoro preći u Valenciju, te tako zaigrati zajedno sa svojim sunarodnjakom i reprezentativnim kolegom Nikolom Žigićem, koji je i sam komentarisao mogući dolazak Jovanovića.

"Čuo sam za interesovanje i bio u iskušenju da ga nazovem, ali ću pričekati i razgovarati sa njim osobno za vrijeme reprezentativnog okupljanja", izjavio je Žigić za Super Deporte.

"Milan je dobar nogometaš, igrač sa okom za gol. On je čisti centralni napadač sa sličnim stilom igre kao Juan Mata. Može igrati na lijevom krilu i stvara veliku opasnost podržavajući glavnog napadača", dodao je Žigić.

Bivši napadač Racing Santandera vjeruje kako je Jovanović još u Belgiji tek iz razloga što ga klub ne želi prodati.

"U mogućnosti je da učini skok u ovoj ligi, ako se ne preseli u Španiju, Italiju ili Englesku prije ljeta to je zato što njegov klub traži previše novaca za transfer", zaključio je srpski reprezentativac.

Srbija igra u subotu sa Gruzijom, a zatim i sa Republikom Irskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.