Žigić na izlaznim vratima Mestalle?

Žigić na izlaznim vratima Mestalle?

Edmir Škorić

Visoki reprezentativni napadač Srbije, Nikola Žigić, mogao bi uskoro napustiti Mestallu, piše španski list AS. Za sada, bivšeg napadača Crvene zvezde u svojim redovima želi ruski Zenit.

Nikola Žigić iz Racing Santandera u Valenciju stigao je 2007. godine, no zabio je samo jednom u 15 nastupa, što je, dakako, za jednog napadača premalo. Stoga, Žigić bi mogao napustiti Mestallu, iako je ranije ovog ljeta izjavio kako želi ostati u Valenciji.

Španski list AS tvrdi kako je za 29-godišnjeg bivšeg napadača Crvene zvezde zainteresovan ruski Zenit iz St. Petersburga. Navodno, Rusi su za Valencijinog napadača spremni izdvojiti od 8 do 10 miliona eura.

Drugi dio prošle sezone Žigić je proveo na posudbi u Racing Santaderu i bio je dosta uspješniji, u 19 odigranih utakmica postigao je 13 golova. Šišmiši u zamjenu žele napadača Real Betisa Sergio Garciju. 26-godišnjakova cijena je 10 miliona eura, upravo onaj iznos koji bi trebao platiti klub koji želi dovesti Nikolu Žigića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti