Žigić propušta Kipar

Zbog povrede u duelu sa Realom

Žigić propušta Kipar

Nikola Žigić, napadač Racinga, povrijedio je nogu na utakmici sa Realom, pa je zbog liječenja u Santanderu morao da otkaže selektoru reprezentacije Srbije Radomiru Antiću učešće na 12. međunarodnom turniru na Kipru.

Na povredu se žalio i Aleksandar Luković, pa je za svaki slučaj poziv dobio Aleksandar Kolarov, fudbaler Lazia, koji se jučer priključio ekipi u Limasolu. "Orlovi" prvi meč igraju danas u 18 sati Nacionalnom stadionu u Nikoziji protiv domaćina, dok se u drugom polufinalu sastaju selekcije Ukrajine i Slovačke.

S obzirom na činjenicu da je ovo posljednje okupljanje reprezentativaca pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i utakmice sa Rumunijom u Konstanci 28. marta, selektor Antić je turniru na Kipru pridao veliki značaj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.