Žigić: Želimo svih šest bodova

Srbija u teškoj situaciji

Žigić: Želimo svih šest bodova

Edmir Škorić

Poraz od Gane je Srbiju dodatno udaljio od knock-out faze Svjetskog prvenstva. No, napadač Nikola Žigić smatra da Orlovi još imaju šansi, te najavljuje osvajanje svih šest bodova u preostale dvije utakmice.

Srbija u narednoj utakmici igra protiv Njemačke i poraz bio Antićeve izabranike ostavio u grupnoj fazi. Elf je sa visokih 4:0 nadigrao Australiju, no Žigić vjeruje da Srbija može napraviti dobar rezultat u drugom kolu grupne faze.

"Moramo što prije zaboraviti Ganu i koncentrisati se na posljednje dvije utakmice. Ne želimo četiri boda, već svih šest, iako postoje neke opcije gdje bi neriješeno i pobjeda bili dovoljni za naš prolaz", kazao je Nikola Žigić, nedavno pojačanje engleskog Birigmignham Cityja.

"Moramo biti pažljivi i čekati naše prilike koje će doći. Još uvijek vjerujemo u sebe, ali smo napravili greške protiv Gane, koje jednostavno ne možemo dopustiti protiv Njemačke", dodaje bivši golgeter Valencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti