Zildžović i pored poraza ponosan je na svoje igrače, iako ekipi Mladosti ne ide baš dobro u proljetnom dijelu prvenstva

Trener Mladosti nakon poraza u Zenici

Zildžović: Rijetko gdje ima ovakvih navijača kao u Zenici i zato Čeliku kapa do poda

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti večeras su u Zenici upisali poraz u komšijskom derbiju protiv Čelika.

Kakanjci u proljetnom dijelu ne igraju baš kako se od njih očekivali, a večeras su odigrali dobar meč, međutim ponovo je zakazala realizacija.

Nakon utakmice trener Mladosti čestitao je svom kolegi s druge strane, pohvalio publiku, ali i dotakao se razloga nešto slabiji igara u drugom dijelu prvenstva.

"Zahvaljujem se svom rođaku na klupi Čelika na pobjedi, bila je fantastična atmosfera i ambijent, bila je zaista prava propaganda fudbala ovdje u Zenici. Fudbal se igra radi golova, mi smo imali možda više izrazitih prilika, ali zahvaljujući sportskoj nesreći i sjajnom golmanu Pavloviću mi smo večeras poraženi. Ponosan sam na svoje igrače koji su dali maksimum, stvarno ovo su utakmice za uživati i zbog ovoga se dolazi na stadion" ističe trener Mladosti.

Mladost u drugom dijelu sezone ne igra onako kako se od njih i očekivalo

"Mladost kada igra 11 protiv 11 mi smo veoma zahtjevan protivnik i teško nas je pobijediti. Protiv Željezničara i Radnika igrali smo bez igrača, zato smo i poraženi. Protiv Zrinjskog smo bili ravnopravni, Gošk smo pobijedili, danas smo odigrali dobar meč protiv Čelika, ali nismo imali sreće. Ne želim komentarisati suđenje, ali eto mi treniramo na treningu 10 protiv 11, ponekad i devet protiv 13, na sreću danas smo igrali 11 protiv 11 i čestitam Čeliku na pobjedi" kaže Zildžović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj se osvrnuo i na publiku, te se prisjetio jednog detalja s prošle utakmice

"Daj Bože da je svaka utakmica Premijer lige ovakva, ja mislim da su svi s utakmice otišli zadovoljni. Utakmice se igraju radi navijača, a vjerujem da su večeras svi bili zadovoljni. Ja sam ponosan na zeničku publiku, sjećam se novembra prošle godine i taj dan neću nikada zaboraviti. Rijetke su situacije kada vas gostujućem terenu isprate ovacijama i velikom aplauzom, ja sam proputovao cijeli svijet, igrao u tri države i to svakako nisam nigdje doživio i zato kapa do poda Čeliku i njegovim navijačima", završio je Zildžović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

AmerACM
Hahaha zahvaljujem se svom rodjaku na klupi celika na pobjedi.... ne kontam te zildjovicu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi