Živković se vratio aktuelnom prvaku
Modričani od Lige prvaka do borbe za opstanak

I Modriča Maxima počela pripreme

Živković se vratio aktuelnom prvaku

Sa pripremama za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine startovali su i fudbaleri Modriča Maxime.

Prozivku je izvršio novi trener Zoran Ćurguz, stručnjak koji je ranije sjedio na klupi Laktaša, a na prvom treningu Modričana u ovoj godini radila su i trojica novih igrača. To su odbrambeni fudbaler Dušan Ilić koji je „ponikao“ u Partizanu iz Beograda, te napadač Simo Kuzmanović, u proteklim godinama bh. Internacionalac u Švajcarskoj.

Uz njih, Ćurguz je na raspolaganju imao i Marka Živkovića, nekadašnjeg prvotimca aktulenog šampiona BiH.
Deset kontrolnih utakmica
Ćurguz kaže i kako će u pripremnom periodu od igrača zahtjevati maksimalan anagažman, kao i da će se na osnovu rada pojedinaca na treninzima i nastupa u kontrolnim utakmicama iskristalizirati prvi tim.
„Odigraćemo najmanje desetak kontrolnih utakmica do početka prvenstva. Na prvom sastanku sa igračima bio sam jasan i rekao im ko ne može da prihvati moje zahtjeve da odmah može napustiti klub. Niko nije negativno odgovorio i sada ćemo vidjeti ko koliko može“, govorio je Ćurguz.


„Uprava kluba razgovoraće sa Markom Živkovićem i vjerujem da će postići dogovor, te da ću na njega moći računati u drugom dijelu sezone“, rekao je Ćurguz.

Kako je istakao Ćurguz poslije uvodnog dijela priprema Modričani će otputovati u Crnu Goru, tačnije Ulcinj, gdje bi trebali raditi deset dana.

„Situacija u klubu nije bajna. Rezultati iz prvog dijela sezone ispod renomea su Modriče Maxima. Vjerujem da ćemo se dobro pripremiti za nastavak sezone, ali i igrački ojačati kako se do posljednjeg kola ne bi borili za opstanak u Premijer ligi BiH. U Modriču sam došao kako bi spasio klub od ispadanja u niži rang takmičenja. Ukoliko to uspijemo, u što iskreno ne sumnjam, te budem trener i u narednom šampionatu, imaćemo sasvim druge ambicije“, naglasio je Ćurguz za SportSport.ba

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.