Životna priča Mesuta Ozila koja tjera na suze

"Nisam imao novca, ali jesam roditelje i podršku"

Životna priča Mesuta Ozila koja tjera na suze

D. Vejo

Siromaštvo, bol, trnje, pa na kraju zvijezde, tako se može opisati životna priča jednog od najboljih krilnih napadača na svijetu, Nijemca, Mesuta Ozila.

Usta su ponekad bila gladna, željna slatkiša kao kod svakog djeteta. Period odrastanja bio je blago reći užasan, imalo se tek toliko, da se preživi. Spavao je na podu, a jedan par kopački morao je da traje nekoliko godina. 

"Moja majka je bila čistačica, a otac rudar. U kući smo imali samo tri prostorije, dvije sobe i jednu dnevnu sobu. Spavao sam u sobi sa bratom. Imali smo samo jedan krevet, pa sam zbog toga morao spavati na dušeku koji se nalazio na podu. Moja sestra, sobu je dijelila sa roditeljima. Novac je bio rijedak. Imao sam jedne kopačke, koje sam koristio čak tri godine. Morao sam ih krpiti ljepljivom trakom. Išao sam na utakmice i gledao druge kako imaju nove kopačke, bilo me je sramota", prisjeća se Ozil.

Suze je krio od drugih, glavu je okretao kako ne bi slušao one koji ga zezaju i prozivaju. Povlačio se u svoju bol, ali nije dopustio da ga ona pobjedi.

"Zezali su me. Najviše igrači i roditelji protivničke ekipe. Međutim, ja sam im dokazao. Možete imati najbolje kopačke, ali to ne znači da ste najbolji na terenu. Bio sam najbolji igrač, to mi je davalo samopouzdanje", kaže Nijemac.

Priliv novca bio je minimalan u njegov dom, ali priliv roditeljske ljubavi i podrške bio je veći od svega.

"Nismo imali auto, pa tako nekad nisam išao na utakmice. Novca nismo imali mnogo, ali smo se međusobno voljeli i poštovali. Imao sam porodicu koja me je podržavala, bio sam srećan", zaključio je fudbaler Arsenala, Mesut Ozil.

Ova priča jedna je u nizu mnogih, koja šalje jaku poruku kako je podrška najmilijih, ključ uspjeha. Volio je, voli i dalje živi za fudbal, te ga svojim potezima čini najljepšom stvari na svijetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi