Žižović: Da mi je neko prije utakmice ponudio bod protiv Veleža, ne bih ga prihvatio

Sada ipak zadovoljan

Žižović: Da mi je neko prije utakmice ponudio bod protiv Veleža, ne bih ga prihvatio

E. Škorić

Nogometaši tuzlanske Slobode i mostarskog Veleža remizirali su u posljednjem susretu 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rezultatom 1:1.

Utakmica je bila isuviše teška, sa dosta prekršaja, s velikom borbom s obje strane, na kraju možda i najrealniji ishod, mada se stiče dojam da je osvojeni bod u Slobodi sada ravan pobjedi jer je gol došao praktično "sa zvukom sirene".

"Da mi je neko ponudio bod prije utakmice protiv Veleža, ne bih ga prihvatio s obzirom na to u kakvom stanju smo mi, a u kakvom Veležu u posljednje vrijeme, ali s obzirom na sve ove okolnosti, moram biti zadovoljan", rekao je trener Slobode Mladen Žižović u razgovoru za SportSport.ba, pa nastavlja:

"Mislim da smo zbog svih napora zaslužili taj gol, posebno u drugom dijelu. Ok, nije tu bilo pravih šansi, ali 'ginuli' smo do kraja i negdje je moralo da se vrati. Velež se malo povukao u zadnjih 15 minuta i mislim da im se možda i to odbilo o glavu".

Da li bi možda utakmica bila drugačija da je teren bio u dobrom stanju?

"E odgovor na to pitanje nikada nećemo saznati. Možda bi bilo potpuno drugačije, ali...".

Oglasi

Sloboda je pokazala u više navrata da ju ne treba nikada otpisivati, vraćala se u posljednjim minutama, što je bio slučaj i večeras protiv Veleža.

"Sve to nam se vratilo, jer smo ranije u toliko navrata primali golove u zadnjim minutama, protiv Željezničara, Tuzla Cityja, Zrinjskog... No, svakako pohvale momcima koji su pokazali karakter i koji ne odustaju do posljednjeg sudijskog zvižduka".

Mladi Miloš Zličić bio je pogodak Žilića i njegovog stručnog štaba. Ovaj 21-godišnji srbijanski napadač je ušao u igru u finišu i nedugo nakon toga donio Slobodi bod.

"Uspjeli smo da pogodimo s izmjenama, imali smo neki plan, ali i osjećaj da bi on mogao da bude taj koji će nas izvući. Drago mi je zbog njega samog, ali sve zasluge pripadaju cijeloj ekipi, jer mi smo ipak tim sastavljen od kolektiva, a ne od pojedinaca", dodao je trener Slobode na kraju.

Žižović priznaje da će pauza dobro doći i njemu i njegovim igračima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naravno da će nam dobro doći sada malo da predahnemo. Nemamo tako širok roster, pa dosta igrača konstantno igra, a bilo je zahtjevnih utakmica u posljednje vrijeme. Momci imaju nekoliko dana odmora, od petka nastavljamo s treninzima", poručio je Žižović.

Sloboda je četvrta na tabeli sa 23 boda, dok je Velež 10. sa 14 bodova. Nakon pauze će Tuzlaci gostovati na Koševu ekipi Sarajeva, te će pokušati da nastavi niz bez poraza, ali kako ove sezone igraju crveno-crni, ni pobjeda ne bi bila iznenađenje.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1618812033
Dobro ste prošli.
1 11
KviskoKvesic
Samo dobro zahladilo na lijevoj obali -25 valjda od podVeleza
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi