Žižović: Utakmica protiv Borca može da nas "pogura", Banjalučani će htjeti da riješe svoje probleme

Trener Slobode pred sutrašnji meč

Žižović: Utakmica protiv Borca može da nas "pogura", Banjalučani će htjeti da riješe svoje probleme

E. Škorić

Sloboda će u jednom od zanimljivijih mečeva devetog kola Premijer lige u subotu ugostiti ekipu Borca.

Meč se igra u 21 sat na Tušnju i svakako je teško predvidjeti ishod istog. Tuzlaci su daleko bolje otvorili sezonu i sa 14 bodova su drugi na tabeli, dok je Borac prvu pobjedu upisao tek u prošlom kolu protiv Radnika, kada je slavio s 4:3 u meču u kojem je gubio 2:0.

Mladen Žižović, trener Slobode, svjestan je da Banjalučani imaju određenih problema, ali isto tako svjestan je da će ovaj tim učiniti sve da u Tuzli ostane neporažen i krene ka vrhu tabele.

"Sutra nas očekuje jedna utakmica koja bi mogla da nas 'pogura' da ostanemo u gornjem dijelu tabele. Dolazi nam aktuelni šampion koji ima neke svoje probleme, ali doći će ovdje s namjerom da te probleme riješi. Žele pobjedom da uđu u mirnu zonu. U svojim redovima imaju neke dobre i vrlo dobre individualce, prije svega Vranješa i Zakarića. Na nama je da kvalitetnom i dobrom igrom uz publiku dođemo do rezultata i da potvrdimo sjajne igre na otvaranju ove polusezone", kazao je Žižović na press konferenciji, dodavši:

"Što se tiče rostera, sigurno da ne možemo račuanti na tri igrača, a to su Osmić, Balić i Ćivić, dok Mujagić vuće jednu povredu i ne vjerujem da ćemo ga moći koristiti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I prvotimac Slobode Fedor Predragović obratio se jutros novinarima.

"Borac je dobra ekipa sa par sjajnih individualaca i njihova trenutna pozicija na tabeli nije realna. Što se nas tiče, maksimalno smo iskoristili ovu reprezentativnu pauzu, dobro smo trenirali i analizirali protivnika, tako da znamo da nas čeka jedna teška i zahtjevna utakmica. Uz pravi pristup možemo doći do pobjede", rekao je Predragović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CrveniBar
Sretno Tuzlaci
8 0
fukaraslana
Samo pibjeda nista drugo
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi