Sve je spremno za veliki povratak Zlatana Ibrahimovića

Svjesni su da može dati veliki doprinos za dobre rezultate kluba

Sve je spremno za veliki povratak Zlatana Ibrahimovića

Samir Mlaćo

Zlatan Ibrahimović je pred velikom povratkom u Milan. Švedski napadač bh. porijekla okončao je igračku karijeru, ali u Milan će se vratitit u drugoj ulozi.

Italijanski mediji tvrde da će se to desiti uskoro i da je sve završeno.

U Milanu su svjesni da Ibrahimović može donijeti velike stvari, a navodi se da je postigao dogovor sa Milanom, te da će biti na funkciji stručnog saradnika.

To bi se moglo desiti već za vikend, a njegova uloga bi prije svega treba biti veza između prvog tima i direktorata kluba, što jasno govori koliko je popularni Ibra cijenjen u gradu mode.

Imat će sigurno važnu ulogu i u svlačionici, igrači Milana mnogo mogu naučiti od Šveđanina u svakom smislu.

On je igračku karijeru završio proteklog ljeta, a prethodno je 24 sezone briljirao na terenima. Imao je i problema sa povredama, no ostao je vjeran Milanu.

Oglasi

Prepoznali su to i čelnici kluba te svakako ga žele zadržati.

“Razgovarao sam s Ibrahimovićem o preuzimanju moguće uloge u našem klubu. Neko poput Zlatana mogao bi biti važan kao savjetnik i za mene i za pomoć timu svojim liderskim duhom" , kazao je u jednom ranijem intervjuu vlasnik Milana Gerry Cardinale.

Šveđanin je prvi put stigao na San Siro u ljeto 2010. nakon što ga je Milan posudio iz Barcelone na sezonu za šest miliona eura. Tako je Ibrahimović u svom prvom mandatu u italijanskoj ekipi odigrao 41 utakmicu, zabio 21 gol i upisao 12 odlučujućih asistencija.

Nakon posudbe u Barceloni, Katalonci su Šveđanina u ljeto 2011. odlučili trajno dovesti Milan, u zamjenu za 24 miliona eura. Stigavši ​​drugi put u tim sa San Sira, Ibrahimović je za Rossonere odigrao 44 utakmice, postigao 35 golova i upisao 12 asistencija u sezoni 2011/2012. No, nakon samo jedne sezone Šveđanin je napustio Milan i prešao u PSG.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Treći put je u zimu 2020. godine ponovo došao u Milan, kao slobodan igrač nakon rastanka sa LA Galaxyjem, pa je osvojio Scudetto i u tom periodu zabio 37 golova uz 11 asistencija.

O sebi je uvijek imao jako visoko mišljenje, te je čak isticao da sebe smatra najkompletnijim nogometašem ikada.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti