Ibrahimović: Svojim sam ashabima rekao...

I u 41. godini predvodit će Švedsku

Ibrahimović: Svojim sam ashabima rekao...

E. Škorić

Zlatan Ibrahimović ima 41 godinu, ali i dalje ne misli stati. Vratio se nakon povrede i počeo redovno da igra za Milan, ali će nastupati i za Švedsku ovog mjeseca u mečevima kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

Zlatan Ibrahimović pojavio se pred švedskim novinarima kako bi analizirao svoj povratak u reprezentaciju, muku od povreda i rekorde koje može srušiti ako zaigra.

Napadač Milana u 41. godini života priznao je da je doživio pravu kalvariju s povredama i da se na trenutke pita šta radi dok sa svojom domovinom još ide igrati mečeve kvalifikacija protiv Belgije i Azerbajdžana. Zaigra li za neku od njih, postat će nogometaš s najdugovječnijim stažem u nekoj evropskoj selekciji.

“Sjedio sam jučer za večerom. Rekao sam svojim ashabima: 'Vjerovatno se pitate šta ja radim ovdje ili mislite da sam glup, šta ja radim ovdje sa 41 godinom i igram za reprezentaciju'... Ali onda sam im rekao: 'Čekajte da budete blizu kraja. Tada ćete razumjeti sve što sada radim. Ne želi da da stanete, želite da nastavite'", poručio je Ibrahimović.

Dugo je izbivao s terena, imao je ozbiljne probleme s povredom...

"Problem je bio što povratne informacije nisu bile pozitivne. Pokušali smo ići naprijed, ali vraćali smo se dva koraka unazad. Stalno sam bio zaglavljen u tom neredu. Nikada nisam vidio nikakvo svjetlo koje mi je davalo energiju, koje mi je davalo odgovore da je ono što radim dobro. Ali onda se nešto dogodilo i izašao sam iz mračne sobe i sve je postalo svijetlo i pozitivno. Bilo je teško, ali sam bio jako strpljiv. Samo sam krenuo dalje", rekao je.

Naravno, priznao je i da je morao na operaciju više puta nego što se prvobitno smatralo.

"Istina je da sam imao tri operacije, ne jednu. Tada nisam dobio željena poboljšanja. Tako da smo u situaciji da su nažalost moje godine igrale protiv mene. Ali bio sam strpljiv i slušao. Dao sam svoju sudbinu u ruke ljekara i krenuo sam za njima", zaključio je Ibra.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Apsolutna je nogometna legenda, a nedavno je u utakmici Udinesea i Milana (3:1) postao najstariji igrač koji je postigao gol u Seriji A.

Kako sada stvari stoje, Ibra je spreman da nastavi s aktivnim igranjem nogometa i naredne sezone u Milanu, a tada će već biti blizu 42. godine.

Top Komentari

Kuuler
Ashabima? Jel me za****ješ ?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije