Zlatan Ibrahimović je od večeras krunisani kralj Pariza!

Najbolji strijelac PSG-a svih vremena

Zlatan Ibrahimović je od večeras krunisani kralj Pariza!

Zlatan Ibrahimović je večeras briljirao u pobjedi PSG-a protiv Nice (3:0).

Švedski napadač bosanskohercegovačkih korijena je upisao dva pogotka i jednu asistenciju za svoj tim, koji je na Allianz Rivieri stigao do svoje 14. pobjede u 17 kola Ligue 1.

Sa nova dva gola, Ibrahimović je postao rekorder PSG-a i već sada ušao u historiju kluba sa Parka prinčeva. Popularni Ibra je večeras stigao do svog 87. ligaškog gola u dresu PSG-a i tako prestigao Mustaphu Dalheba, koji je bio dosadašnji rekorder sa 86 golova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovo je samo jedan u nizu Zlatanovih velikih uspjeha na Parku prinčeva. Sjajni napadač je u PSG stigao 2012. godine, a do sada je za ovaj klub odigrao 102 utakmice i osvojio tri titule prvaka Francuske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.