Zlatan Nalić okusio slast pobjede u gradskom derbiju iz "suprotnog" tabora, ali nije prvi u BiH

Nakon trijumfa Tuzla Cityja

Zlatan Nalić okusio slast pobjede u gradskom derbiju iz "suprotnog" tabora, ali nije prvi u BiH

A. Čaušević

Tuzlanski gradski derbi je najmlađi u Premijer ligi, a na značaju je dobio nakon što je nekadašnja Sloga Simin Han, odnosno današnji Tuzla City izborio plasman u Premijer ligu BiH. 

Prvi ovosezonski okršaj za Grad soli odigran je na istom mjestu kao i nekoliko prethodnih. Tuzla City je na Tušnju u jednom vrlo dobrom i uzbudljivom meču pobijedila Slobodu sa 2:1.

Tom pobjedom Nalić će ostati upamćen kao prvi trener koji je uspio dobiti gradski derbi kao trener oba tuzlanska kluba. Nakon što je bio član "crveno-crnog", osjetio je slast pobjede i u "plavom" taboru. 

Naime, ovaj perspektivni stručnjak je kao trener Slobode u sezoni 2018/2019 pobijedio Tuzlu s minimalnih 1:0 kada je odlučio gol Antonija Vidovića.

Inače, Nalić nije prvi trener koji je uspio dobiti gradske derbije s dva različita tima, ranije je to uspjelo Mehmedu Janjošu, još prije desetak godina.

Janjoš, koji je trenutno angažovan u stručnom štabu Crne Gore je, vodio sarajevske klubove Sarajevo i Olimpik.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S Vukovima je Bordo tim savladao krajem maja 2011. kada je na Koševu bilo 2:1. Kao trener Sarajeva od Olimpika je bio bolji istim rezultatom godinu ranije, također na stadionu Koševu.

Interesantno, Janjoš je istinski zaljubljenik u Sarajevo, baš kao i Nalić u Slobodu, ali trenerski posao je takav da ponekad mora i protiv voljenog kluba. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi