Zlatan Nalić ozbiljan kandidat za novog šefa struke NK Čelik
Nalić dobro poznaje prilike u bh.nogometu i veoma je zainteresovan da preuzme klub s Bilinog polja i pokuša s njim izboriti izlazak u Evropu

Postoji obostrana želja za saradnjom

Zlatan Nalić ozbiljan kandidat za novog šefa struke NK Čelik · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: E. Haračić

Nogometni klub Čelik u ponedjeljak je ostao bez šefa stručnog štaba. Hasan Ozer podnio je ostavku na mjesto prvog trenera, a rukovodstvo kluba užurbano radi na tome da imenuje novog šefa struke.

Brojna imena su u opticaju poput Slavke Petrovića, Tomislava Ivkovića, Umita Karana, ali prvi pik kluba s Bilinog polja kako saznaje naš portal je Zlatan Nalić. Ovaj 50-godišnji trener dobro je poznat bh. javnosti, a prošle je sezone vodio i tuzlansku Slobodu.

Nalić dobro poznaje prilike u našem nogometu, a Zeničani žele trenera s kojim neće imati "problema" kao s prethodnim, koji nije otišao zbog loših rezultata, nego zbog neslaganja s rukovodstvom, administracijom i igračima kluba s Bilinog polja. Naravno da je bitno i što neće biti jezičke barijere, tako da će i igračima bita lakše shvatiti namjere i taktiku trenera.

Zlatan Nalić prošle je sezone sa Slobodom u tri navrata igrao protiv Čelika, a zanimljivo u dva navrata je poražen od Zeničana, dok je jednom meču slavio pobjedu. Na Bilinom polju bilo je 2:1 za Čelik, dok je na Tušnju bilo 0:1 za Zeničane i 1:0 za ekipu Slobode.

Sloboda je u prošloj sezoni Premijer lige BiH zauzela osmo mjesto na tabeli s 38 osvojenih bodova. U 33 odigrana kola je upisala 10pobjeda, osam poraza i 15 poraza s gol razlikom 22:31.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju Nalić nije ostao u Tuzli, jer mu u klubu nisu mogli garantovati da će se u ovoj sezoni boriti za izlazak u Evropu na 100. godina kluba s Tušnja.

Zeničani u narednom kolu gostuju ekipi Borca, a ovu utakmicu Zeničane će s klupe predvoditi Almir Seferović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RollingBlunt
najjaci trener na nasim prostorima,skolovan,pismen.. volio bi ga na klupi Zelje
0 19
konjnakvadrat
Euzebio Di Francesko za siromasne
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije