Zlatan odveo PSG do pobjede nad Nancyjem

Dva gola Ibrahimovića

Zlatan odveo PSG do pobjede nad Nancyjem

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri PSG-a savladali su večeras na Parku prinčeva ekipu Nancyja sa 2:1 u susretu 28. kola francuske Ligue 1.


Nancy se u ovom susretu nije prepao bogatih Parižana. Odigrali su sjajno prvih 45 minuta, a nakon nekoliko soldinih prilika pred golom Sirigua i pogođene stative, do vodstva su stigli u 36. minuti kada Benjamin Moukandjo pogađa za vodstvo gostiju od 1:0.

Imao je i PSG dvije velika prilike u prvom poluvremenu, ali je završnica izostala, zahvaljujući sjajnim intervencijama golmana gostiju Gregorinija, koji je spasio svoj gol.

Zlatan Ibrahimović je 48. minuti izašao sam pred Gregorinija, ali je golman gostiju još jednom odlično odbranio. Ipak, Ibra je bio precizan u 59. minuti susreta. Puygrenier je pogriješio, a to je iskoristio Zlatan Ibrahimović, koji je na asistenciju Meneza pogodio za izjednačenje rezultata na 1:1.

Dvije minute kasnije Ibrahimović je propustio još jednu veliku priliku, ali je ovog puta njegov udarac sa šest-sedam metara odbranio Gregorini. Golman Nancyja je u 62. minuti katatroflano pogriješio, a to je iskoristio ponovo Zlatan Ibrahimović za preokret i vodstvo od 2:1.

Kontrolisao je PSG potpuno igru u drugom poluvremenu, te su do kraja mirno priveli susret kraju i upisali tri boda, iako je Nancy pogodio stativu u završnici susreta.

 

.
PSG 0-1 Nancy (Gol de Moukandjo) LIGUE 1 by DaniDV
PSG 1-1 Nancy (Gol de Ibrahimovic) LIGUE 1 by DaniDV
PSG 2-1 Nancy (Gol de Ibrahimovic) LIGUE 1 by DaniDV

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije