Zlatan ostaje u PSG-u uz značajno povećanje plate

Zlatan ostaje u PSG-u uz značajno povećanje plate

Midhat Šljivak

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović dobiće uz novi ugovor značajno povećanje plate u ekipi PSG-a.

Prema navodima L'Equipea, Ibrahimovića ne zadovoljava trenutna plata od 14 miliona eura, te je u zamjenu za ostanak u klubu zatražio platu od 16 miliona eura, što su u rukovodstvu kluba i prihvatili.

Šveđanin je razmišljao o odlasku iz kluba po dolasku urugvajskog napadača Edinson Cavanija, ali je ipak odlučio ostati i sa Cavanijem će činiti jedan od najjačih napadačkih tandema na svijetu.

Ibrahimović ima ugovor sa PSG-om do 2015. godine, a s novim ugovorom i povećanjem plate trebao bi u Parizu ostati do 2018. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.