Zlatan u Barcu, Eto'o u Inter?

Veliki transfer na pomolu

Zlatan u Barcu, Eto'o u Inter?

A. Beganović

Prema pisanju katalonskog Sporta, Zlatan Ibrahimović od naredne sezone nosit će dres Barcelone. Sport navodi da su se kasno sinoć sastali Laporta i Moratti, te da su dogovorili ovaj transfer.

Navodno će Barcelona za usluge Ibrahimovića talijanskom klubu na račun uplatiti 40 miliona eura, te put Milana poslati Samuela Eto'oa i Alexandera Hleba.

Katalonski mediji navode da je ovaj transfer dogovoren sasvim slučajno, odnosno u trenutku kada su se sređivale formalnosti oko prelaska Maxwella u Barcelonu. Prema pisanju katalonskog Sporta predsjednik Barcelone i sportski direktor kluba otputovali su u Milano da završe posao oko Maxwella i onda se odlučili i za pokušaj dovođenja Ibrahimovića.

Vjetar u leđa dao im je i sam Ibrahimović koji je izjavio da ne bi imao ništa protiv prelaska u Barcelonu, a navodno je Zlatan pristao i na manju platu samo da bi otišao iz Intera. Isti izvori navode da je Eto'o zatražio od Intera 13 miliona eura po godini za petogodišnji ugovor, ali još nema informacija da li će Moratti udovoljiti njegovim zahtjevima.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.