Zlatko Jelisavac preuzeo Rudar Prijedor

Novi trener u Prijedoru

Zlatko Jelisavac preuzeo Rudar Prijedor

Boris Gavran nakon prošlosedmičnog poraza od Viteza odlučio je napustiti klupu Rudar Prijedora, a uprava kluba brzo je reagovača i pronašla novo rješenje na trenerskoj poziciji. 

Na užarenoj klupi Rudara u narednom periodu će sjediti Zlatko Jelisavac, koji je danas u klupskim prostorijama stavio paraf na ugovor i potom odradio prvi trening sa novom momčadi. 

Iz Prijedora su naveli da je prednost Jelisavca u odnosu na druge kandidate bila "profi" licenca koju posjeduje, a koja je ujedno neophodna za vođenje kluba iz najvišeg ranga takmičenja. 

Jelisavac, koji je donedavno vodio Slobodu iz Novog Grada, imat će zadatak da svojim trenerskim znanjem i iskustvom pokuša izboriti opstanak u Premijer ligi BiH. Na klupi Rudara će debitovati u nedjelju protiv Željezničara. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.