Zlatko Junuzović na meti Hannovera

Još jedan izgubljeni Zmaj

Zlatko Junuzović na meti Hannovera

Zlatko Junuzović, svestrani ofanzivac bečke Austrije nalazi se na meti Hannovera.

Neizvjesna je budućnost Didiera Konana Yaa, tako da Hannover već traži zamjenu u slučaju da reprezentativac Obale Slonovače napusti klub.

Joerg Schmadtke, sportski direktor Hannovera, potvrdio je interes za Junuzovića, rođenog u Bijeljini, kojeg je gledao u prijateljskoj utakmici između reprezentacija Austrije i Holandije.

Poznato je već da je 23-godišnji član bečke Austrije izgubljeni Zmaj. Proglašen je najboljim igračem Austrije za 2010. godinu ostavivši iza sebe Christiana Fuchsa iz Mainza i Romana Kienasta iz Sturma.

"On je dobar igrač i mi smo definitivno zainteresovani za njega. Moramo još razgovarati i želimo pokušati dovesti ga", rekao je Schmadtke za Kicker.

Junuzović ima ugovor sa bečkim timom do ljeta 2012. godine, a smatra se da bi ponuda od jedan i pol milion eura zadovoljila Austriju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.