Zlatković i Tatomirović se nadaju pomoći navijača

I dalje nepoznato da li će im biti dozvoljen dolazak

Zlatković i Tatomirović se nadaju pomoći navijača

A. Haznadarević

Nošen pobjedom u velikom derbiju, FK Sarajevo u nedjelju gostuje u Lukavici kod dosta neugodne momčadi Vlade Čapljića, te će učiniti sve da nastavi svoj pobjednički niz.

Ipak, odlične igre Slavije ove sezone garant su da bordo momcima neće biti lako, te da bi im pomoć navijača mogla biti od vitalne važnosti. Ipak, pitanje je da li će uprava Slavije dozvoliti navijačima kluba sa Koševa da pomognu svojim miljenicima, budući da u posljednje vrijeme nije praksa da se gostujućim navijačima dozvoljava dolazak.

 

"U nedjelju nas očekuje jedna teška utakmica. Želimo da potvrdimo pobjedu na derbiju, novim bodovima protiv Slavije. Sigurno da je riječ o kvalitetnoj ekipi, o tome svjedoči i njihova pozicija na tabeli. Biće to teška utakmica, na teškom terenu. I pored svih tih okolnosti, očekujem pobjedu uz veliku podršku naših navijača", istakao je Nemanja Zlatković.

 

Istog mišljenja je i njegov saigrač Ivan Tatomirović, koji je potvrdio ambicije Sarajeva da u naredna tri meča osvoji devet bodova, ali da se nada dolasku navijača:

 

"Zadovoljan sam trenutnom formom. Međutim, uvijek može bolje i kroz svaki trening nastojim da poboljšam svoju formu i igru. Ne zadovoljavam se trenutnim rezultatima i igrama, jer bih zadovoljan odmah prestao sa daljnjim napretkom. Pobjedili smo na derbiju, uživali u proteklim danima, ali Željezničar je sada iza nas. Do kraja polusezone igramo još tri utakmice i želimo tih 9 bodova. Prvi korak ka tome jeste Slavija. Riječ je o kvalitetnoj ekipi sa puno mladih igrača, koju sam gledao ove sezone u nekoliko navrata. Znamo odakle nam mogu zaprijetiti, ali se ne obaziremo na njihovu, već na našu igru.", kazao je Tatomirović, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Očekujem ponovo veliku podršku naših navijača, koji su najavili dolazak na našu narednu utakmicu.  Pokazali su na derbiju da se radi o jednoj od najorganizovanijih navijačkih skupina i, svakako, najozbiljnijih navijačkih grupa, u Evropi", zaključio je on.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.