Zlatna Brazuca za duel Pancera i Gaučosa

Posebna lopta za reprizu finala iz 1990.

Zlatna Brazuca za duel Pancera i Gaučosa

Na jubilarno 20. izdanje Svjetskog prvenstva u fudbalu zavjesa će biti spuštena u nedjelju nakon finalnog susreta između njemačke i Argentine. 

Panceri i Gaučosi u reprizi finala iz 1990. boriti će se za titulu najbolje selekcije svijeta. Ugledna njemačka kompanija za proizvodnju sportske opreme Adidas, objelodanila je izgled lopte kojom će biti odigrano finale Mundijala na Maracani.

Naravno, radi se o Brazuci ali na lopti kojom će se timovi boriti za zlato nalaze se upravo zlatni detaljima, što je već postalo trend kada je riječ o finalima SP-a. 

Adidas je za finale redizajnirao zvaničnu loptu baš kao što je to urađeno 2006. i 2010. godine na planetarnim smotrama u Njemačkoj i Južnoj Africi kada su na sceni ili zlatni Teamgeist i Jabulani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.