Zlatna lopta biće dodijeljena 7. januara

Messi, Ronaldo, Iniesta...

Zlatna lopta biće dodijeljena 7. januara

Midhat Šljivak

Zlatna lopta, nagrada za najboljeg fudbalera u protekloj godini biće dodijeljena 7. januara odlučili su u FIFA-i.

Trostruki uzastopni osvajač ove nagrade Argentinac Lionel Messi će biti ponovu konkurenciji za osvajanje titule najboljeg fudbalera svijeta, a konkurenciju će imati u Portugalcu Cristianu Ronaldo, te vjerovatno svom suigraču iz Barcelone Andresu Iniesti, koji je nedavno dobio nagradu za najboljeg fudbaler po izboru UEFA-e.

Također, nije nemoguće da među tri uđe i italijasnki veznjak Andrea Pirlo koji je predvodio svoju reprezentaciju do finala Evropskog prvenstva, dok je sa Juventusom takmičenje u Seriji A okončao bez poraza.

Ipak, čelni ljudi FIFA-e uskoro će donijeti odluku koja tri kandidata će ući u najuži krug za dobitnika ovog prestižnog priznanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.