Zlomislić: Polako stičemo poštovanje
Karić i Zlomislić

Mladi veznjak GOŠK-a

Zlomislić: Polako stičemo poštovanje

GOŠK, koji je uvezao dva dobra rezultata, u okviru osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Gabeli dočekat će Zrinjski. Damir Zlomislić uvjeren da će novi premijerligaš zabilježiti pobjedu u ovom susretu.

Gabeljani su u prošlom kolu iznenadili Travnik na Piroti odigravši 1:1, a prethodno su na svom terenu savladali Rudar Prijedor sa 3:0. Zlomislić ističe da GOŠK polako stiče poštovanje protivničkih ekipa.

"Naravno da možemo uvezati i treći dobar rezultat. Iako smo novi u Premijer ligi i za mnoge smo nepoznanica, pokalo stičemo poštovanje svojim partijama. Mislim da se dižemo iz utakmice u utakmicu i zaslužujemo respekt. GOŠK u Gabeli uvijek ide na pobjedu i tako će biti i protiv Zrinjskog. U dobroj smo formi i s pravom se možemo nadati dobrom rezultatu", rekao je Zlomislić za SportSport.ba.

"Svojim igrama dokazali smo da itekako zaslužujemo status premijerligaša. Nastupima u dosadašnjem dijelu prvenstva zaslužili smo i veći broj bodova, ali platili smo danak neiskustvu i naivno smo ispustili neke bodove. Ali, to sada dolazi na svoje. Očekujemo još bolje partije i naravno mjesto u sredini tabele, gdje objektivno i pripadamo", dodao je 20-godišnji veznjak.

Zlomislić je na posudbi u GOŠK-u iz Širokog Brijega. Njegov matični klub gostuje sutra Sarajevu na Koševu.

"Široki je u strašnoj formi. Trenutno su najbolja ekipa, kako igrom tako i rezultatom. Na Koševo moraju ići s vjerom u dobar rezultat, jer pobjeda bi bio veliki korak ka jesenjem prvaku, što i zaslužuju", rekao je za kraj razgovora nekadašnji juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti