Zlomislić: Rijeka je veliki iskorak u mojoj karijeri

Pecaru zamijenio Kantridom

Zlomislić: Rijeka je veliki iskorak u mojoj karijeri

Dino Kurbegović

Nogometaši Širokog Brijega nakon dugo godina bez osvojenog trofeja u prošloj sezoni su osvojili Kup BiH i tako sezonu učinili uspješnom budući da su u prvenstvu završili na skromnom šestom mjestu.

Jedan od najboljih igrača u prošloj sezoni bio je mladi 22-godišnji veznjak Damir Zlomislić. Igre ovog bivšeg mladog reprezentativca naše zemlje nisu prošle neprimječeno kod klubova u regionu, tako da je završetkom sezone potpisao dvogodišnji ugovor sa Rijekom.

O osvojenom trofeju sa Širokim Brijegom, te očekivanjima kada je u pitanju novi klub Zlomislić je za SportSport.ba podijelio svoje mišljenje.

"Izuzetno mi je drago da sam osvojio trofej u Premijer ligi i ponosan sam što sam to učinio sa Širokim nakon pobjede u finalu protiv prvaka Željezničara. Mi smo u drugom dijelu sezone sve podredili najmasovnijem takmičenju, tako da smo imali seriju loših rezultata u prvenstvu što je rezultiralo slabijim plasmanom na tabeli", sretan je bivši veznjak ekipe s Pecare.

Nakon odlične sezone došla je ponuda kluba s Kantride

"Nakon što sam proveo sezonu igrajući kao posuđeni igrač Širkog za ekipu Goška prije dvije sezone, te igranju za Široki Brijeg standardno u prošloj sezoni, ponuda takvog kluba kakva je Rijeka za mene je bila pravo iznenađenje, ali i dokaz da je moj trud posljednjih godina konačno došao na naplatu. Zajedno sa Mateom Bertošom potpisali smo po završetku sezone dvogodišnje ugovore sa Rijekom i od nas se očekuje da opravdamo epitet pojačanja", ističe bivši mladi reprezentativac BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rijeka u narednoj sezoni ima ambicije ugroziti zagrebački Dinamo

"Klub je zaista fenomenalan, kako su došle nove gazde to je sredina za koju mnogi samo mogu maštati da igraju. Rijeka ima sjajan stadion, navijače i tradiciju, tako da su planovi da klub u narednim sezonama dođe do Lige prvaka i svakako da je to iskorak u mojoj karijeri. Prvi cilj su ispunili u prošloj sezoni, a to je plasman u Evropu, a u sljedećoj uz nekoliko provjerenih igrača pokušat ćemo ugroziti nedodirljivi Dinamo. Ja se nadam da ću na pripremama izboriti mjesto prvotimca jer sam zato i doveden da igram umjesto kapitena Kreilacha, koji je otišao u njemački Union Berlin". završio je razgovor za naš portal Damir Zlomislić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.