"Zmajevi" danas protiv Olimpika
Brković standardan na desnoj strani

Nakon pobjede protiv Posušja

"Zmajevi" danas protiv Olimpika

E. Škorić

Fudbaleri gradačačke Zvijezde danas će na svom stadionu Banja Ilidža ugostiti novog premijerligaša ekipu Olimpika, što će biti jedna od posljednjih provjera za Ninkovića na jednoj i Musemića na drugoj strani.

Ekspedicija "Zmajeva" vratila se u Gradačac nakon sedam dana provedenih u Međugorju, gdje je trener Ninković nastojao ujediniti nova pojačanja kluba sa ostalom ekipom. Posljednja provjera pred dolazak u Gradačac bila je protiv Posušja, gdje je Zvijezda slavila rezultatom 2:0. Golove za "crveno-bijele" postigli su Damir Smajlović, te novo krilno pojačanje ovog ljeta Dragiša Lazić (2 gola u dvije utakmice).

Sastav su većinom činili igrači koji su prošle sezone bili nosioci Zvijezdine igre. Na golu je bio Karić, štoperske pozicije zauzeli su Vasilić i Jusić, a na bekovskim pozicijama utakmicu su započeli Brković i još jedno pojačanje Dženan Krajišnik. Sredina terena pripala je Hamziću i Saviću, a krila Laziću i Haznadaru, igračima koji su stigli iz Slavije, odnosno Željezničara. Vrh napada pripao je uigranom gradačačkom dvojcu Smajloviću i Ćoriću.

No, prava provjera "zmajevima" slijedi danas, kada će od 18 sati na stadionu Banja Ilidža   snage odmjeriti domaća Zvijezda i novi premijerligaš Olimpik iz Sarajeva. "Vukovi" su na čelu sa Husrefom Musemićem u pripremnom dijelu pokazali da će naredne sezone biti ozbiljan kandidat za sami vrh, ipak u Gradačcu se nadaju da će "majstori iz grada Zmaja od Bosne" popraviti utisak poslije onog poraza od Sarajeva (0:1).

"Očekujem prije svega jednu tešku utakmicu sa puno žara, svi igrači će dati svoj maksimum da se nametnu svojim trenerima, no nadam se pobjedi za iskljupljenje našim navijačima za onaj minimalni poraz od Sarajeva na našem stadionu. Bio bih zadovoljan da se ponovi Posušje, ali ponavljam, neće biti nimalo lako", rekao je za naš portal Elvis Ćorić, napadač Zvijezde koji je asistirao Laziću za vodstvo protiv Posušja.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije