Zmajevi iz 3. šešira gledaju prema Brazilu

Izvlačenje 30. jula

Zmajevi iz 3. šešira gledaju prema Brazilu

O. Lekić

Početkom narednog mjeseca naš nacionalni tim očekuju veoma važni susretu u kvalifikacijama za EP i sportska javnost opravdano svu pažnju pokalnja istim, no već krajem narednog mjeseca (jula) biće žrijebanje kvalifikacija za SP 2014.

Evropa će imati 13 predstavnika na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, a 30. jula saznat ćemo u kojoj će kvalifikacijskoj grupi biti smještena Bosna i Hercegovina.

U kvalifikacijama će bti formirano osam grupa sa po šest momčadi, dok će jedna grupa imati pet momčadi. Pobjednici svih grupa direktno će obezbijediti učešće na Svjetskom prvenstvu, dok će najboljih osam drugoplasiranih igrati baraž.

Kada bi se danas održalo žrijebanje naš nacionalni tim bio bi u trećem šeširu, a tu će najvjerovatnije i ostati do 30. jula.

Pored BiH u trećem šeširu nalaze se Bjelorusija, Belgija, Češka, Mađarska, Izrael, Republika Irska, Švicarska i Ukrajina.

Nosioci će najvjerovatnije biti Hrvatska, Engleska, Njemačka, Grčka, Italija, Holandija, Norveška, Portugal i Španija, dok će se u drugom šeširu najvjerovatnije nalaziti Danska, Francuska, Crna Gora, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švedska i Turska.

Najvjerovatniji izgled jakosnih grupa:

Šešir 1: Hrvatska, Engleska, Njemačka, Grčka, Italija, Holandija, Norveška, Portugal i Španija.
Šešir 2: Danska, Francuska, Crna Gora, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švedska i Turska.
Šešir 3: BiH, Bjelorusija, Belgija, Češka, Mađarska, Izrael, Republika Irska, Švicarska i Ukrajina.
Šešir 4: Albanija, Armenija, Austrija, Bugarska, Gruzija, Litvanija, Sjeverna Irska, Rumunija, Škotska
Šešir 5: Azerbejdžan, Kipar, Estonija, Finska, Makedonija, Island, Latvija, Moldavija, Poljska.
Šešir 6: Andora, Farski Otoci, Kazahstan, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, San Marino, Wels.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti