Zmajevi kreću u lov

BiH večeras protiv Švedske

Zmajevi kreću u lov

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 19 sati igra prijateljski susret sa odgovarajućom selekcijom Švedske na stadionu Rasunda u Stokcholmu.

Ovo će biti druga utakmica za selektora Safeta Sušića na klupi Zmajeva, a već su primjetne velike promjene u odnosu na predhodnog selektora Miroslava Blaževića. Naime, kod Papeta je mnogo više izražena disciplina i ozbiljnost u radu, nešto što je itekako nedostajalo kod "trenera svih trenera".

Čini se kako Papetov rad i odnos više odgovora i reprezentativcima, pa je atmosfera uoči meča sa Švedskom na visokom nivou. Svi žele pobjedu, iako se radi o prijateljskom susretu, bez većeg rezultatskog značaja.

Sušić želi iskoristiti utakmicu sa Šveđanima kako bi dobio jasniju sliku s kim može u budućnosti računati, a svima je želja da se i protiv Njemačke 3. juna prikažemo u što je moguće boljem svijetlu.

Osim toga, Zmajevi će večeras sa tribina Rosunde vjerovatno imati veću i žešću podršku nego domaća selekcija. Trebalo je samo vidjeti koji je broj bh. navijača dočekao Zmajeve nakon sinoćnjeg treninga, pa da se stekne jasan utisak koliko Bosanci i Hercegovci u Švedskoj, ali i drugim evropskim državama, vole svoju domovinu i njenu nacionalnu selekciju.

Ovdje u Švedskoj, među ljudima iz BiH, vlada prava praznična atmosfera. A kako i ne bi? U goste dolaze Edin Džeko, Miralem Pjanić, Zvjezdan Misimović, Emir Spahić, Vedad Ibišević, Sejad Salihović i ostatak Zmajeva, najuspješnijeg bh. brenda i najboljeg ambasadora naše zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti