„Zmajevi“ na 33. mjestu!
Novi pomak naših "zmajeva"

Nova FIFA rang lista

„Zmajevi“ na 33. mjestu!

Nova FIFA rang lista reprezentaciji BiH donijela je pomak od pet mjesta pa se tako „zmajevi“ sada nalaze na 33. poziciji sa 763 boda.

Na vrhu rang liste je i dalje Španija, aktuelni prvak Evrope i bh. rival u kvalifikacijama za odlazak na SP 2010. godine, koja ima čak 300 bodova više u odnosu na Holandiju. Treća je Njemačka, četvrta Italija, a peti Brazil. Od šeste do desete pozicije su Engleska, Argentina, Hrvatska, Rusija i Francuska.

Kada je riječ o ostalim selekcijama u regionu, Srbija je 20., Slovenija 61., Makedonija 64., a Crna Gora 110.

Protivnici u našoj kvalifikacionoj ostvarili su sljedeći ranking. Turska se nalazi na 12. mjestu, Belgija je 64., Estonija 113. i Armenija na 133. poziciji.

Treba kazati da je najveći pomak ostvarila Burkina Faso koja je napredovala sedam mjesta i po prvi put ušla je u Top-50. Veliki pad zabilježio je Čile koji je s 26. skliznuo na 37. poziciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije