Zmajevi napredovali za četiri mjesta

BiH 42. na najnovijoj FIFA rang listi

Zmajevi napredovali za četiri mjesta

Adnan Beganović

Nakon što su završene redovne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici FIFA je „izbacila“ novu rang listu najboljih svjetskih selekcija na kojoj naši Zmajevi zauzimaju 42. mjesto.

Izabranici Ćire Blaževića na najnovijoj listi najboljih svjetskih selekcija imaju 721 bod, što je u odnosu na prošlu više za 39 bodova.

Od reprezentacija koje su naš mogući protivnik u baražu najbolje je plasirana Francuska, koja je trenutno na 9. mjestu sa 1049 bodova. Portugal je samo jedno mjesto ispod Francuza sa 1042 boda, dok Rusija zauzima 12. poziciju sa 982 boda, a Grčka nacionalna vrsta je 16. sa 921 bodom.

Na prvom mjestu FIFA-ine rang liste i dalje je Brazil sa 1632 boda, a odmah iza Carioca je Španija sa tri boda manje. Treće mjesto zauzima Holandija, četvrto Italija, a peto Njemačka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije