Zmajevi nastupali širom Evrope, napadači i dalje u krizi

Zmajevi nastupali širom Evrope, napadači i dalje u krizi

Asmir Begović

A. Haznadarević

Sve bliži kraj sezone za reprezentativce Bosne i Hercegovine nikako ne znači opuštanje, već sve veći pritisak pred okupljanje nacionalnog tima i najvažniji okršaj kvalifikacija sa reprezentacijom Izraela. Navijači širom države, ali i dijaspore, sa velikom pažnjom prate formu bh. igrača koji će imati tako važan zadatak pred sobom, bez obzira na umor od naporne sezone koja je iza njih. I ovoga vikenda, forma Zmajeva je dosta šarolika, a selektoru Mehmedu Baždareviću daleko najveću glavobolju i dalje predstavlja katastrofalno loša forma glavnih udaračkih igli, glavnih napadača koji već mjesecima ne igraju u svojim klubovima.

Nakon što ga u dva navrata nije bilo nikako u sastavu Stoke Cityja, čini se da je uprava ovog kluba ipak malo izgladila odnose sa Asmirom Begovićem, koji je ovoga puta sa igračima stigao na gostovanje kod Burnleyja. Međutim, najbolji bh. čuvar mreže i jedan od najboljih u ovom trenutku na cijelom svijetu, meč je tek odgledao sa klupe za rezervne igrače. Ovaj remi bez golova bi trebao biti jedan od posljednjih mečeva Stokea kojima je prisustvovala bh. "jedinica", osim ako ne dođe do nekog neočekivanog zaokreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.