Zmajevi odradili posljednji trening
Atmosfera u timu pred Turke je sjajna

U susret historijskoj utakmici

Zmajevi odradili posljednji trening

Reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je večeras na stadionu Grbavica posljednji trening pred sutrašnji dvoboj protiv Turske u Zenici.

Selektor Ćiro Blažević nije želio previše umarati igrače pred važnu utakmicu, pa su reprezentativci imali lagani trening koji je trajao nekih pedesetak minuta. Atmosfera u timu je zaista sjajna, svi naši igrači odišu optimizmom, niko i ne pomišlja na bilo koju drugu soluciju osim pobjede protiv Terimovih izabranika.

Ionako sjajnu atmosferu u reprezentaciji dodatno je popravio Kenan Hasagić koji trenira s kolegama, ali nažalost sutra neće biti u kombinacijama za sastav. Keno će tek za desetak dana biti spreman za najteže zahtjeve. Idilu u reprezentaciji nakratko je poremetio "incident" sredinom treninga kada je na travnjak Grbavice stigao član Predsjedništva naše zemlje gospodin Željko Komšić, koji je stigao onako ležerno u civilu, pozdravio se sa selektorom, igračima zaželio potrebnu sreću u sutrašnjem dvoboju, i otišao svojim poslom.

Interesovanje za utakmicu je zaista veliko. Veliki broj novinara iz Hrvatske i Srbije su prisustvovali večerašnjem treningu, što dovoljno govori o kakvoj se utakmici radi. Među prisutnim na treningu su bila i dvojica fotografa iz Kine, što posebno treba da nas raduje, jer ne zavrjeđuje se pažnja medija u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta tek tako.

Ipak, najveću pažnju svakako je privuklo prisustvo legende našeg nogometa Ivice Osima, koji je stigao na Grbavicu da poželi sreću našim momcima.

Nakon okončanog treninga naše igrače je ispred stadiona čekao veliki broj navijača koji su velikim aplauzom ispratili autobus s našim igračima i poželili svu sreću Ćirinim momcima. Još jedna historijska utakmica je pred nama, dosadašnje sve smo izgubili, valjda je došlo vrijeme da i nas pomiluje sreća. Momci sretno sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.