Zmajevi u Mostar sa novim trenerom
Poslije poraza od Modriče, teško gostovanje u Mostaru

Promjene na Banja Ilidži

Zmajevi u Mostar sa novim trenerom

E. Škorić

Jutros su u prostorijama kluba čelnici Zvijezdine Uprave odlučili da klub u narednim utakmicama sa klupe predvodi Amir Durgutović, dok će njegov pomoćnik biti Ivica Cvitkušić.

Dan prije utakmice 8. kola Premijer lige BiH u Gradačcu su, ipak, pronašli adekvatnu zamjenu za trenera Ratka Ninkovića koji je, kako je i sam izjavio za naš portal, podnio ostavku zbog niza loših rezultata.

Tako je Uprava gradačačkog premijerligaša odlučila da na klupu Zmajeva sjedne Amir Durgutović, a njegov pomoćnik biti će Ivica Cvitkušić. Oni koji dobro poznaju stanje u i oko kluba znaju da nije sve tako bajno, no ovim promjenama u stručnom štabu svi se nadaju ljepšim danima i povratku u onu prošlogodišnju formu. Durgutović Amir godinama je na Banja Ilidži vodio Zvijezdin omladinski pogon, pa je bez sumnje ovo dobro rješenje Uprave kluba. Cvitkušić Ivica je bivši sportski direktor Zvijezde, svojevremeno trenirao i juniore kluba, a prošle sezone sjedio je na klupi Bosne iz Mionice. Oni najvjerniji navijači sa dosta nestrpljenja čekaju sutrašnji meč u Mostaru, nadaju se, unatoč velikim problemima, jednoj novoj predstavi njihovih ljubimaca.

Poslije poraza od Modriče na Banja Ilidži u Zvijezdi više ne smiju razmišljati o gubitku bodova, pa će već sutra u Vrapčićima igrači, dakako predvođeni novoimenovanim trenerom i pomoćnikom, dati sve od sebe da dođu do povoljnog rezultata. No, neće biti nimalo lako, prije svega jer se Rođeni bore za vrh tabele zajedno s Borcem, a i jedan bod iz dvije utakmice Veležu je znak da ide na 'sve ili ništa'. Osim snage Mostaraca, Gradačačni imaju i svojih problema. Zbog crvenog kartona na susretu s Modričom Amir Hamzić, kapiten i najiskusniji u redovima crveno-bijelih, propustit će sutrašnji duel, a i neslužbeno saznajemo kako i golman Karić ima fizičkih problema. Već dvije sedmice povrijeđen je mladi golgeter Vedad Omeragić, on će zbog povrede skočnog zgloba propustiti i Velež, a najvjerovatnije i Olimpik.

"Iako igramo bez dvojice ključnih igrača, Hamzića i Karića, mislim da jakom voljom i trudom možemo doći do povoljnog rezultata. Naravno, naš nedostatak je i odlazak Ratka Ninkovića, ali sada imamo novog trenera i očekujem bolja vremena", izjavio je za SportSport.ba mladi Omeragić, a onda izrazio žal za propuštanjem utakmice.

"Naravno da žalim što ne mogu pomoći mojim suigračima. Jedva čekam povratak na teren, da pomognem ostatku momčadi u ovim teškim trenutcima za naš klub".

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.