Zmajevi u Zenici nadletjeli Orlove

Medunjanin i Maletić za veliko slavlje

Zmajevi u Zenici nadletjeli Orlove

Reprezentacija BiH, nakon poraza od Rumunije u Bukureštu, večeras je na Bilinom Polju u Zenici savladala Albaniju sa 2:0 i tako ostala u utrci za plasman na Evropsko prvenstvo. Medunjanin i Maletić postigli su golove za veliko slavlje Zmajeva.

Albanci su na samom početku utakmice izvršili pritisak i stvorili nekoliko manjih prilika. Nakon prilike Lulića naša reprezentacija se oslobodila pritiska. Član Young Boysa u 8. minuti odlično je ušao u šesnaesterac gostiju, ali njegov udarac završio je na spoljnjem dijelu gola.

Zmajevi su odigrali fantastičnu akciju u 13. minuti, a ona je okončana udarcem Pjanića sa lijeve strane iskosa, no lopta je otišla pored gola. Salihi je u 17. minuti imao veoma dobro priliku. Napadač Rapida sjajno se okrenuo u našem šesnaestercu, ali njegov šut otišao je pored lijeve stative.

Dvije minute poslije Pjanić sjajno pronalazi Ibiševića u šesnaestercu Albanije, ali Cana u posljednji trenutak spašava i loptu izbacuje u korner. Nastavio se pritisak naše reprezentacije, a Spahić je imao priliku kada je u 24. minuti nakon kornera glavom zahvatio loptu, koja je otišla pored gola.

Misimović je u 32. minuti šutirao, ali ravno u ruke Ujkanija. Samo minutu poslije na drugoj strani svoj udarac je oporbao i Skela, ali Hasagić je bio siguran. Zmajevi su nastavili napadati do kraja prvog poluvremena, ali do promjene rezultata nije došlo.



U drugom poluvremenu naši reprezentativci su zaigrali dosta bolje. Iznenadnu priliku na početku drugog dijela, tačnije u 48. minuti imao je Misimović, ali njegov udarac je izblokiran. Izabranici Safeta Sušića nastavili su dominirati, ali odbrana albanske reprezentacije bila je na nivou.

Misimović je još jednom dobro šutirao u 57. minuti, ali Ujkani je spriječio njegov udarac. Selektor našeg nacionalnog tima u 59. minuti iz igre je izveo Ibiševića umjesto kojeg je ušao Muslimović. Kapiten Spahić se lakše povrijedio, no ipak se na svu sreću vratio u igru.

Lulić je u 66. minuti sjajno centrirao, a Džeko je šutirao glavom pored gola. Minutu kasnije svima je pao kamen sa srca, jer je Medunjanin pogodio za vodstvo naše reprezentacije. Pandža je pronašao veznjaka Maccabi Tel Aviva koji izbjegava ofsajd zamku i rutinski matira Ujkanija.



Mujdža nije mogao nastaviti zbog povrede, pa ga je u 73. minuti zamijenio Maletić. Nedugo zatim priliku je dobio i Bešić koji je ušao umjesto Pjanića. Poslije primljenog gola, Albanci nisu srljali. Međutim, to ni ne čudi, jer u svom timu imaju dosta iskusnih igrača.

U nastavku nešto oštrija igra, ali bez pravih prilika. Lila je isključen u 86. minuti zbog oštrog starta nad Rahimićem. No, i sa igračem manje umalo da nas Albanci kazne, a pred kraj utakmice priliku je imao Muzaka.

Maletić je u nadoknadi vremena potvrdio pobjedu naše reprezentacije. Sjajna kontra naših Zmajeva, Misimović je uposlio Maletića, a član prvaka Bosne i Hercegovine Borca imao je Muslimovića u sredini, no odlučio se za udarac i matirao je Ujkanija. Treba napomenuti da je u posljednjim trenucima utakmice dobru priliku imao i Muslimović.



Bosna i Hercegovina - Albanija 2:0 (Medunjanin 67', Maletić 90')

BIH: Hasagić, Mujdža (od 73' Maletić), Lulić, Spahić, Pandža, Rahimić, Medunjanin, Pjanić (od 77' Bešić), Misimović, Ibišević (od 67' Muslimović), Džeko. Selektor: Safet Sušić.

ALBANIJA: Ujkani, Vangjeli, Dallku, Cana, Curri, Agolli (od 60' Lila), Bulku, Skela, Lala (od 72. Muzaka), Salihi, Bogdani (od 46' Duro). Selektor: Josip Kuže.

ŽUTI KARTONI: Maletić (BiH), Duro (Albanija)

CRVENI KARTON: Lila (Albanija)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.