Zmajevi utakmicu sa Gaučosima igraju u ponoć

Narednog ljeta nesanica će biti u modi

Zmajevi utakmicu sa Gaučosima igraju u ponoć

Na narednom Svjetskom prvenstvu u Brazilu čije su grupe izvučene u petak malo toga će biti sličnog kao na prethodnim Mundijalima. 

Utakmice SP-a na kojem će nastupati i reprezentacija BiH i to u grupi F zajedno sa Argentinom, Iranom i Nigerijom igrati će se u neobičnim terminima za većinu država koje su u vremenskim zonama od nekoliko sati razlike u odnosu na lokalno vrijeme u Brazilu.

Mundijal počinje 12., a završava 13. jula, a mečevi grupne faze će se po srednjeevropskom vremenu igrati u terminima od 18 časova popodne do 3 sata poslije ponoći. Upravo u tom terminu igrati će Engleska i Italija, a šampionat će otvoriti Brazil i Hrvatska u 22 sata.

Jedan od derbija grupne faze biće duel Italije i Engleske, koji je na programu 15. juna, a početak je zakazan za 3 sata iza ponoći po srednjeevropskom vremenu, dok će premijerni susret Zmajeva na Mundijalu početi tri sata ranije. 

Jasno je da će u mnogim domovima mnogih evropskih ljubitelja fudbala narednog ljeta vladati nesanica

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.