"Zmajevo gnijezdo" se osipa?
Anel Pjanić napustio Gradačac

Pred početak prvenstva

"Zmajevo gnijezdo" se osipa?

Edmir Škorić

Ekipa koja je protekle sezone zabilježila veoma dobar rezultat u svom debiju u Premijer ligi, te koja po mnogima spada u red ekipa koje igraju najljepši fudbal u Bosni i Hercegovini, čini se, biti će znatno oslabljena za narednu sezonu.

Krajem prošle sezone počele su špekulacije da će neki igrači Zvijezde napustiti klub, te poći za boljim uslovima. Samo mjesec dana prije početka prvenstva u gradu Zmaja od Bosne osjeti se blagi strah na licima navijača, koji vjeruju da se ekipa neće rasuti, te da će klub, ukoliko odu neki igrači, naći adekvatne alternative.

Ali "zmajevo gnijezdo" već se počelo osipati, jer klub je napustilo nekoliko igrača. Najprije je napadač Dragan Matić završio sa fudbalskom karijerom, potom je papire i slobodu da potraži novi angažman dobio Ivica Babić, a povremeni bh. reprezentativac Velibor Vasilić na pragu je Sturma iz Graza. Naime, Vasilić čeka konačnu odluku Austrijanaca, koja bi trebala biti donesena ovih dana.

Anel Pjanić, bivši igrač Željezničara i Budućnosti iz Banovića, također je promijenio sredinu. Napadač koji je u zadnjem kolu protiv Orašja postigao tri pogodka za Zvijezdu, po neslužbenim informacijama otputovaće u Luksemburg. Veliki nedostatak, sasvim sigurno, osjetit će se u veznom redu, nakon što se brzonogi krilni igrač Sabit Alimanović skrasio u Zadru, prvoligašu Hrvatske gdje nastupa i Slobodin napadač Damir Tosunović.

I sam trener Ratko Ninković boji se da ekipa ostane još bez kojeg igrača, jer još uvijek nije sigurno hoće li neki igrači ostati ili krenuti putem Pjanića, Alimanovića... Jedino pojačanje, za sada, u Gradačcu je Dragiša Lazić, krilni igrač koji je stigao iz FK Slavije. Trenutno se ne zna dali će čelnici Zvijezde do početka prvnestva pronaći pojačanja koja će popuniti rupe u sastavu.

Trenutno sa prvom ekipom trenira i nekoliko juniora, pa možda Ninković krene metodom Arsene Wengera, trenera Arsenala, koji svoj tim zasniva na igračima iz omladinskih pogona.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.